Amateur musical award

Janneke de Beer wint Amateur musical award 2017

 

Sinds 2014 vindt het Amateur Musical Awards Gala plaats. In 2017 voor het eerst in Carré Amsterdam. Het is de droom van elke amateur musicalster om daar op te mogen treden. Deze droom kwam uit voor Janneke de Beer uit Biest-Houtakker tijdens de derde editie van het evenement. Ze won met glans de felbegeerde award voor ‘Beste Vrouwelijke Hoofdrol Drama’.

 

In 2016 nam Janneke deel aan de productie Jane Eyre van SPOT! Theater uit Goirle. Janneke vertolkte de hoofdrol van Jane Eyre die zij als een professional ten tonele bracht. Reden genoeg om de musical in te sturen naar de Amateur Musical Awards. De onafhankelijke jury aldaar heeft meer dan 80 producties beoordeeld. In de categorie ‘Beste Vrouwelijke Hoofdrol Drama’ maakten na een eerste beoordeling maar liefst 18 vrouwen kans op nominatie.

 

Uiteindelijk werd Janneke met drie andere vrouwen genomineerd en mochten zij optreden tijdens het Amateur Musical Awards Gala op maandag 20 november 2017 in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het gala was live te volgen via Youtube. Ook in Carré liet Janneke zien wat zij in haar mars heeft.

 

Janneke was zichtbaar geëmotioneerd toen werd afgekondigd dat zij de winnares was in haar categorie. Maar dat grapte ze weg als ‘emotionele incontinentie’ waarmee ze de zaal om haar vinger wond. Ze dankte Spot! Theater en het lief publiek, dat keer op keer de musicals bezoekt, wat het spelen des te leuker maakt.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren